MANTARLI KABAK ÇORBASI, czyli zupa z cukinii i pieczarek

MANTARLI KABAK ÇORBASI, czyli zupa z cukinii i pieczarek

Zupa z cukinii i pieczarek. Ciekawe połączenie tych składników! Porcja dla 4 osób. Smacznego!

Składniki

  • 1 cukinia
  • 1 mała marchewka
  • 1 ziemniak
  • 4 pieczarki
  • kawałek seleru
  • kawałek pietruszki
  • kilka gałązki natki pietruszki
  • kilka gałązki natki seler
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka masła
  • 3 szklanki wody
  • sól
  • czarny pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Umyć cukinię i pokroić w kawałki.
  2. Marchewkę, seler, pietruszki, ziemniak i czosnek obrać, umyć i pokroić w kawałki.
  3. Umyć natki selera i pietruszki.
  4. Wszystkie warzywa włożyć do garnka, wlać wodę i gotować do miękkości.
  5. Wyjąc gałązki z garnka.
  6. Resztę zmiksować blenderem.
  7. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  8. Dodać masło i sok z cytryny.

Wesprzyj bloga

2 komentarzy

  1. A mogłaby Pani podać przepisy na swoje ulubione tureckie zupy?
    Serdecznie pozdrawiam
    Anna Brzezińska

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*