Zupa z cukinii i pieczarek. Ciekawe połączenie tych składników! Porcja dla 4 osób. Smacznego!
Składniki
- 1 cukinia
- 1 mała marchewka
- 1 ziemniak
- 4 pieczarki
- kawałek seleru
- kawałek pietruszki
- kilka gałązki natki pietruszki
- kilka gałązki natki seler
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka masła
- 3 szklanki wody
- sól
- czarny pieprz
- 1 łyżka soku z cytryny
Przygotowanie
- Umyć cukinię i pokroić w kawałki.
- Marchewkę, seler, pietruszki, ziemniak i czosnek obrać, umyć i pokroić w kawałki.
- Umyć natki selera i pietruszki.
- Wszystkie warzywa włożyć do garnka, wlać wodę i gotować do miękkości.
- Wyjąc gałązki z garnka.
- Resztę zmiksować blenderem.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Dodać masło i sok z cytryny.
A mogłaby Pani podać przepisy na swoje ulubione tureckie zupy?
Serdecznie pozdrawiam
Anna Brzezińska
Dziękuję za zainteresowanie! Najbliższy przepis, który pojawi się już w najbliższą środę, będzie przepisem na zupę.
Tymczasem zapraszam do spróbowania jednego z kilkunastu przepisów w kategorii zupy. Moja ulubiona to MERCİMEK ÇORBASI, czyli zupa z soczewicy.