Kotleciki z curry i orzechami piniowymi. Polecam przepis na te egzotyczne kotleciki. Porcja dla 2 osób. Smacznego!
Składniki
- 250g mielonego mięsa wołowego
- 1 jajko
- 1 średnia cebula
- kilka gałązek natki pietruszki
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżeczka curry
- 2 łyżki orzechów piniowych
- sól
- czarny pieprz
- oliwa z oliwy
Przygotowanie
- Na patelni zrumienić orzechy piniowe.
- Mięso włożyć do głębokiej miski.
- Zetrzeć obraną cebulę, posiekać pietruszkę.
- Dodać do mięsa razem z resztą składników. Wymieszać dokładnie. Owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki na 1 godzinę.
- Potem z mięsa formować okrągłe kotleciki i ugniatać lekko na płasko.
- Na patelnię wlać oliwę i usmażyć kotleciki z obu stron.
REWELACYJNIE! Ogromnie fascynuje mnie Turcja oraz jej kuchnia – pozdrawiam