FIRINDA PEYNIRLI EKMEK, czyli turecka zapiekanka

FIRINDA PEYNIRLI EKMEK, czyli turecka zapiekanka

Mmm… doskonała turecka zapiekanka z jajek i białego sera! Porcja dla 2 osób. Smacznego!

Składniki

  • 2 kromki chleba
  • 100 g białego sera (typu feta)
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 5 oliwek (czarnych lub zielonych)
  • 2 jajka
  • chili

Przygotowanie

  1. Ugnieść ser i wymieszać z natką, pokrojonymi w plastry oliwkami i jajkami.
  2. Smarować chleb farszem i posypać chili.
  3. Upiec w piekarniku w temperaturze 180 °C.

Wesprzyj bloga

Jeden komentarz

  1. Zjedliśmy ją dziś na śniadanie, piekła się trochę ponad 15 minut. Ciekawy sposób na przyrządzenie jaj, dla Polaków faktycznie zupełnie egzotyczny, dobra odmiana od tradycyjnej jajecznicy czy jajek na miękko.
    I zdecydowanie nie należy żałować przypraw, szczypta suszonego chili do takiej porcji to stanowczo za mało 😉

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*