Składniki
- 3 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1½ szklanki soku pomarańczowego
- 3 szklanki mąki
- ½ szklanki oleju
- 10 g proszku do pieczenia
- skórka starta z pomarańczy
- 1 łyżka migdałów
- 1 łyżka orzechów włoskich
- 1 łyżka rodzynków
Przygotowanie
- Zmiksować jajka z cukrem do białości. Wymieszać wszystkie składniki. Posmarować foremkę masłem i wlać masę.
- Upiec w piecu w temperaturze 180 °C, aż do zrumienienia.
Witam, drugi raz zrobiłam babkę z pomarańczy i drugi raz wyszedł mi zaklęć. Wyrosło mi w piekarniku bardzo ładnie natomiast po wyjęciu bardzo szybko opadły. Bardzo rumiane w smaku bardzo dobre tylko ten zaklęć. Proszę o pomoc.
Proszę o podpowiedź co mogłam robić źle, dwa razy robiłam babkę pomarańczową i dwa razy wyszedł mi zakalec.