ISPANAKLI TAVUK SARMA, czyli kurczak faszerowany szpinakiem

ISPANAKLI TAVUK SARMA, czyli kurczak faszerowany szpinakiem

Delikatna pierś kurczaka faszerowana kremowym szpinakiem. Nie ma wątpliwości, że to danie będzie pyszne! Porcja dla 2 osób. Smacznego!

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 200 g szpinaku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 łyżki sera ricotty
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę i czosnek. Zeszklić. Dodać umyty szpinak. Przykryć i podsmażyć. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę i ser. Wymieszać.
  2. Filety umyć i rozbić. Posypać solą i pieprzem. Rozłożyć farsz na środku i zrolować filet. Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć. Wyjąć z oleju i piec w piecu jeszcze 20 min.

Wesprzyj bloga

2 komentarzy

  1. Na pewno sprobuje! Wyglada bardzo apetycznie.

  2. Zjadłem ze smakiem :) Pozdrawiam.

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*