Delikatna pierś kurczaka faszerowana kremowym szpinakiem. Nie ma wątpliwości, że to danie będzie pyszne! Porcja dla 2 osób. Smacznego!
Składniki
- 2 filety z kurczaka
- 200 g szpinaku
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 4 łyżki sera ricotty
- 1 łyżka śmietany 18%
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie
-
Cebulę i czosnek obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę i czosnek. Zeszklić. Dodać umyty szpinak. Przykryć i podsmażyć. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę i ser. Wymieszać.
-
Filety umyć i rozbić. Posypać solą i pieprzem. Rozłożyć farsz na środku i zrolować filet. Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć. Wyjąć z oleju i piec w piecu jeszcze 20 min.
Na pewno sprobuje! Wyglada bardzo apetycznie.
Zjadłem ze smakiem Pozdrawiam.