ETLİ FASÜLYE YEMEĞİ, czyli fasola szparagowa z mięsem

ETLİ FASÜLYE YEMEĞİ, czyli fasola szparagowa z mięsem

Fasola szparagowa z mięsem, polecam na przykład z cacık. Porcja dla 4 osób. Smacznego!

Składniki

  • 1 paczka mrożonej fasoli
  • 1 średnia cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ czerwonej papryki
  • 250 g mięsa wołowego (najlepiej polędwicy)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 pomidor
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Rozgrzać oliwę na patelni.
  2. Cebulę, czosnek i paprykę pokroić w kostkę i dodać do garnka. Usmażyć.
  3. Dodać umyte i pokrojone w kostkę mięso i smażyć do miękkości.
  4. Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojony w kostkę pomidor.
  5. Dusić 10 min. i dodać mrożoną fasolę, sól i pieprz.
  6. Poddusić chwilę i wlać wrzącą wodę. Przykryć i gotować, aż fasola będzie miękka.

Wesprzyj bloga

Jeden komentarz

  1. Przepyszne

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*