Fasola szparagowa z mięsem, polecam na przykład z
cacık. Porcja dla 4 osób. Smacznego!
Składniki
- 1 paczka mrożonej fasoli
- 1 średnia cebula
- 1 ząbek czosnku
- ½ czerwonej papryki
- 250 g mięsa wołowego (najlepiej polędwicy)
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 pomidor
- 2 szklanki wrzącej wody
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Rozgrzać oliwę na patelni.
- Cebulę, czosnek i paprykę pokroić w kostkę i dodać do garnka. Usmażyć.
- Dodać umyte i pokrojone w kostkę mięso i smażyć do miękkości.
- Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojony w kostkę pomidor.
- Dusić 10 min. i dodać mrożoną fasolę, sól i pieprz.
- Poddusić chwilę i wlać wrzącą wodę. Przykryć i gotować, aż fasola będzie miękka.
Przepyszne