MISIR ÇORBASI, czyli zupa z kukurydzy

MISIR ÇORBASI, czyli zupa z kukurydzy

Zupa z kukurydzy, zaskoczy Cię swoim smakiem! Porcja dla 4 osób. Smacznego!

Składniki

  • 1 duża puszka kukurydzy
  • 1 średnia cebula
  • 1 średni ziemniak
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy
  • 3 szklanki wrzącej wody

Przygotowanie

  1. Obrać i umyć cebulę. Pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać masło i oliwę. Wrzucić cebulę i zeszklić. Dodać mąkę i podsmażyć chwilę. Ziemniak umyć, obrać i pokroić w kawałki.
  2. Wrzucić kukurydzę z puszki i dodać ziemniaka. Wlać wodę. Gotować do miękkości.
  3. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Zmiksować.

Wesprzyj bloga

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*