KUŞKONMAZ ÇORBASI, czyli turecka zupa szparagowa

KUŞKONMAZ ÇORBASI, czyli turecka zupa szparagowa

Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna turecka zupa szparagowa. Porcja dla 3 osób. Smacznego!

Składniki

  • 1 słoik szparagów
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • 2 szklanka rosołu
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Rozgrzać oliwę i masło w garnku. Wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i zeszklić.
  2. Wsypać mąkę i mieszać minutę. Dodać pokrojone szparagi i znowu mieszać chwilę. Wlać rosół i wodę.
  3. Posolić i dodać pieprzu. Gotować 15 min.

Wesprzyj bloga

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*