KIŞ ÇORBASI, czyli turecka zupa zimowa

KIŞ ÇORBASI, czyli turecka zupa zimowa

Zupa zimowa, idealna na… zimę! Porcja dla 4 osób. Smacznego!

Składniki

  • 1 por
  • 2 małe marchewki
  • 2 małe ziemniaki
  • 4 liście kapusty
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • 6 szklanek wody
  • sól
  • czarny pieprz

Przygotowanie

  1. Umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę wszystkie warzywa. Roztopić masło i oliwę w garnku. Najpierw wrzucić cebulę i czosnek. Zeszklić i wrzucić resztę warzyw. Smażyć jeszcze chwilę i wlać wodę.
  2. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować do miękkości warzyw i zmiksować. Podawać z chrupiącym chlebem lub makaronem.

Wesprzyj bloga

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*