KEREVİZ ÇORBASI, czyli zupa z selera

KEREVİZ ÇORBASI, czyli zupa z selera

Rozgrzewająca zupa z selera. Porcja dla 4 osób. Smacznego!

Składniki

  • 1 duży seler
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała marchewka
  • ¼ pora
  • 1 mały ziemniak
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 szklanki wody

Przygotowanie

  1. Obrać i umyć seler, cebulę, marchewkę i czosnek. Zetrzeć. Umyć ziemniak i pokroić w kostkę.
  2. Umyć i pokroić pora w plasterki. W garnku rozgrzać oliwę, dodać wszystkie warzywa, przykryć i podsmażyć.
  3. Wlać wodę i gotować do miękkości warzyw. Zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Udekorować natką i tymiankiem.

Wesprzyj bloga

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*