ÇOBAN SALATASI, czyli sałatka pasterska

ÇOBAN SALATASI, czyli sałatka pasterska

Sałatka pasterska ÇOBAN, lekka i zdrowa, latem znajdziecie ją na każdym tureckim stole. Porcja dla 2 osób. Smacznego!

Szybkie fakty:
  • Przepis dla 2 osób
  • Orientacyjna wartość energetyczna (na osobę): 134 kcal
  • Łatwość przyrządzenia: proste
  • Całkowity czas wykonania: 5 minut

Składniki

  • pomidor — 3 sztuki
  • ogórek — 1 sztuka
  • cebula — 1 średnia sztuka
  • natka pietruszki — 3 gałązki
  • sok z cytryny — ½ cytryny
  • oliwa z oliwek — 1 łyżka
  • sól — szczypta

Przygotowanie

  1. Cebulę i ogórek obrać i umyć. Pomidory i natkę umyć.
  2. Pokroić wszystkie warzywa w drobną kostkę. Posiekać natkę.
  3. Wymieszać w misce i dodać oliwę, sól i sok z cytryny.

Wesprzyj bloga

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*