PEYNİR DOLGULU KABAK RULO, czyli cukinia faszerowana serem

PEYNİR DOLGULU KABAK RULO, czyli cukinia faszerowana serem

Ciekawy, apetyczny wygląd, łatwe do zrobienia. Ser i cukinia bardzo dobrze smakują razem. Porcja dla 4 osób. Smacznego!

Składniki

  • 2 cukinie
  • 200 g sera koziego
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżka kaparów
  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie

  1. Pokroić cukinie w długie plasterki i posmarować oliwą. Upiec w piekarniku do miękkości w temperaturze 180 °C.
  2. Zmieszać resztę składników w misce. Rozsmarować farsz na każdym plasterku cukinii i uformować rulon.
  3. Podawać na zimno.

Wesprzyj bloga

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*