SİGARA BÖREĞİ, czyli smażone ruloniki z białym serem

SİGARA BÖREĞİ, czyli smażone ruloniki z białym serem

Smażone ruloniki z białym serem, pięć minut i gotowe! Porcja dla 4 osób. Smacznego!

Składniki

  • 2 yufki placki ciasta na macę
  • 250 g białego sera
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • czarny pieprz
  • chili
  • czerwony pieprz
  • w miseczce trochę wody
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Farsz: Ugnieść ser w misce. Dodać posiekaną natkę i przyprawy. Wymieszać dokładnie.
  2. Wziąć jedną yufkę i podzielić na 8 trójkątnych części. Wziąć jedną, kłaść trochę farszu na szerszym brzegu. Najpierw zagiąć boczne brzegi do środka, potem zrolować zaczynając od szerszego końca. Czubek yufki zanurzyć w wodzie i przykleić.
  3. Na patelni rozgrzać olej. Wkładać ruloniki i smażyć z każdej strony. Po usmażeniu odsączyć nadmiar oleju kładąc ruloniki na ręczniku papierowym.

Wesprzyj bloga

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*