Smażone ruloniki z białym serem, pięć minut i gotowe! Porcja dla 4 osób. Smacznego!
Składniki
- 2 yufki placki ciasta na macę
- 250 g białego sera
- 2 łyżki natki pietruszki
- czarny pieprz
- chili
- czerwony pieprz
- w miseczce trochę wody
- olej do smażenia
Przygotowanie
- Farsz: Ugnieść ser w misce. Dodać posiekaną natkę i przyprawy. Wymieszać dokładnie.
- Wziąć jedną yufkę i podzielić na 8 trójkątnych części. Wziąć jedną, kłaść trochę farszu na szerszym brzegu. Najpierw zagiąć boczne brzegi do środka, potem zrolować zaczynając od szerszego końca. Czubek yufki zanurzyć w wodzie i przykleić.
- Na patelni rozgrzać olej. Wkładać ruloniki i smażyć z każdej strony. Po usmażeniu odsączyć nadmiar oleju kładąc ruloniki na ręczniku papierowym.