Kasza bulgur jest nie tylko pyszna i zdrowa, ale też daje się formować w ciekawe kształty. Okazja dla kreatywnych! Porcja dla 3 osób. Smacznego!
Składniki
- 1 szklanka kaszy bulgur
- 2 szklanki zimnej wody
- 1 średnia cebula
- pół czerwonej papryki
- pół białej papryki
- 3 średnie pomidory
- 2 łyżki oliwy
- pół łyżki masła
- szczypta soli i czarnego pieprzu
Przygotowanie
- Pokroić cebulę i papryki w kostkę.
- Oliwę i masło rozgrzać w garnku.
- Wrzucić pokrojone papryki i cebulę i zrumienić je.
- Obrać pomidory, pokroić w kostkę i dodać do garnka. Wymieszać je i dodać sól i pieprz. Udusić do miękkości.
- Wlać zimną wodę do garnka i zagotować.
- Wsypać bulgur do wrzącej wody. Gotować na wolnym ogniu, aż do wchłonięcia wody.
- Przykryć i odstawić na 15 min.
- Podawać na ciepło.
I’ve been lonkiog for a post like this for an age