KABAK TATLISI, czyli deser z dyni

KABAK TATLISI, czyli deser z dyni

A może chcecie spróbować dynię na słodko? Smacznego!

Składniki

  • 1kg dyni
  • 1 szklanka cukru
  • orzechy włoskie
  • wiórki kokosowe

Przygotowanie

  1. Obrać i usunąć pestki z dyni, umyć i pokroić w dużą kostkę. Wrzucić do garnka, wsypać cukier i przykryć. Odstawić na noc. Następnego dnia na średnim ogniu gotować około 30-40 min., aż dynia zmięknie.
  2. Udekorować orzechami włoskimi i kokosem. Podawać na ciepło lub na zimno.

Wesprzyj bloga

Jeden komentarz

  1. Pyszne! Uważam,że ciągle jeszcze dynia w Polsce nie jest dostatecznie wykorzystana w kuchni. Polecam wszystkim!

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*