NOHUT YEMEĞİ, czyli cieciorka z mięsem

NOHUT YEMEĞİ, czyli cieciorka z mięsem

Cieciorka z mięsem to typowa zimowa potrawa turecka. Pyszna i bardzo zdrowa, również odżywcza. Porcja dla 4 osób. Smacznego!

Składniki

  • 400 g mięsa wołowego
  • 400 g cieciorki w zalewie
  • 2 pomidory
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 duża cebula
  • 5 łyżek oliwy
  • 2 szklanki wrzącej wody

Przygotowanie

  1. Obrać i umyć cebulę. Pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na oliwie.
  2. Umyć mięso i pokroić w większą kostkę. Dodać do garnka. Przykryć i dusić, aż sok z mięsa odparuje.
  3. Dodać koncentrat i pomidory pokrojone w kostkę. Zamieszać. Dodać cieciorkę. Wlać wodę. Gotować do miękkości.

Wesprzyj bloga

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*