Dziś polecam przepis na kumpir. Niezwykłe, co można zrobić z ziemniaka! Porcja dla jednej osoby. Smacznego!
Składniki
- 1 bardzo duży ziemniak
- 2 łyżki sałatki jarzynowej
- 1 ugotowana i pokrojona na plasterki parówka
- 1 łyżka pokrojonych oliwek
- 1 łyżeczka masła
- 2 łyżki utartego roztopionego żółtego sera
- sól
Przygotowanie
- Ziemniak umyć, osuszyć. Nakłuć w kilku miejscach. Owinąć folią i piec w piecu rozgrzanym do temperatury 180 °C, aż ziemniak będzie miękki.
- Przeciąć ziemniak wzdłuż, włożyć masło i ser, posolić i zagarniając częściowo miąższ ziemniaka, wymieszać, aż ser i masło roztopią się.
- Potem dodać parówkę, sałatkę i oliwki. Polać ketchupem.
Zwykle do sałatki jarzynowej nie dodaję ziemniaków, tak jak robią inni. Ten przepis to świetny sposób ( i atrakcyjnie wyglądajacy )na połączenie tych dwóch smaków. Fajne!