ISPANAK YATAĞINDA BALIK, czyli ryba ze szpinakiem

ISPANAK YATAĞINDA BALIK, czyli ryba ze szpinakiem

Szpinak bardzo pasuje do ryb! Porcja dla 2 osób. Smacznego!

Składniki

  • 2 filety rybne
  • 250 g szpinaku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki mąki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Rozmrozić szpinak. Jeśli jest świeży, umyć dokładnie, odcedzić i pokroić. Cebulę i czosnek obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać cebulę i czosnek. Zeszklić. Wrzucić szpinak, przykryć i podsmażyć. Dodać śmietanę i przyprawić solą i pieprzem. Jeszcze chwilę smażyć i wyłączyć ogień.
  2. Na talerzu zmieszać mąkę z bułką tartą. Wsypać sól. Umyć filety, przyprawić pieprzem, obtoczyć w mące i bułce tartej z obu stron. Rozgrzać olej na patelni i usmażyć filety z obu stron.
  3. Na talerzu najpierw położyć szpinak, na nim rybę.

Wesprzyj bloga

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*