BALIK KÖFTE, czyli tureckie kotlety rybne

BALIK KÖFTE, czyli tureckie kotlety rybne

Tureckie kotlety rybne to oryginalny przepis na rybę! Porcja dla 5 osób. Smacznego!

Składniki

  • 500g filetów z ryby
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1 jajko
  • 100g żółtego roztopionego sera
  • 1 ząbek czosnku
  • pół łyżeczki kminku
  • sól
  • pieprz czarny
  • chili lub czerwona papryka

Przygotowanie

  1. Umyć rybę i zemleć.
  2. Wymieszać z resztą składników.
  3. Uformawać kotleciki.
  4. Grillować w piecu w temperaturze 180°C.

Wesprzyj bloga

Jeden komentarz

  1. izabella

    Polecam ten przepis jest rewelacyjny!

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*