KARNIBAHAR YEMEĞİ, czyli kalafior z mięsem w sosie pomidorowym

KARNIBAHAR YEMEĞİ, czyli kalafior z mięsem w sosie pomidorowym

Kalafior z mięsem w sosie pomidorowym. Palce lizać! Porcja dla 3 osób. Smacznego!

Składniki

  • 300 g mielonego mięsa wołowego
  • 1 mały kalafior
  • pół czerwonej papryki
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • czarny pieprz
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 3 łyżki oliwy

Przygotowanie

  1. Kalafior podzielić na różyczki i umyć. Obrać i umyć cebulę, pokroić w drobną kostkę. Paprykę oczyścić z pestek, umyć i też pokroić w małą kostkę.
  2. Rozgrzać oliwę w garnku. Zeszklić cebulę i paprykę. Dodać mięso i podsmażyć do zrumienienia. Dodać koncentrat i przyprawić. Dodać kalafior. Wymieszać i smażyć przez 5 min. Potem wlać wodę. Dusić do miękkości.

Wesprzyj bloga

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*