SUCUKLU YUMURTA, czyli jajecznica z turecką kiełbasą

SUCUKLU YUMURTA, czyli jajecznica z turecką kiełbasą

Turecka kiełbasa nadaje tej jajecznicy wyjątkowy smak. Porcja dla 2 osób. Smacznego!

Składniki

  • około 10 plasterków kiełbasy sucuk
  • 1 łyżka masła
  • 3 jajka

Przygotowanie

  1. Roztopić masło na patelni.
  2. Dodać pokrojoną kiełbasę w plastry.
  3. Podsmażyć ją i wbić jajka. Zamieszać.

Wesprzyj bloga

Jeden komentarz

  1. Anna nazli

    Uwielbiam sucuk jem prawie codziennie na sniedanie, ale ja dodaje jeszcze papryczki pokrojone drobno plus pare pomidorkow i natka pietruszki. Palce lizac. mieszkam w UK ale kiedy jadę do polski niestety jest ciężko dostępny jak i inne tureckie produkty :-(

Pozostaw odpowiedź Anna nazli Anuluj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*