Mielone mięso z przyprawami pieczone w piecu razem ziemniakami w pomidorowym sosie. Lekkie i pyszne. Porcja dla 4 osób. Smacznego!
Składniki (sos)
- 1½ szklanki wody
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- sól
Składniki (pozostałe)
- 1 kg ziemniaków
- olej do smażenia
- sól
- kotlety — patrz przepis na KÖFTE
Przygotowanie
- Obrać i umyć ziemniaki. Pokroić w plasterki. Smażyć je w głębokim oleju.
- Kotlety przygotować według przepisu na blogu.
- W żaroodpornym naczyniu układać naprzemiennie kilka plasterków ziemniaków i kotlety.
- Żeby przygotować sos, wymieszać składniki w miseczce i polać danie. Piec około 20 min. w temperaturze 180 °C.
Uwielbiam kuchnie turecka😋😋😋😋