FIRINDA PATATESLİ KÖFTE, czyli kotleciki z ziemniakami z pieca

FIRINDA PATATESLİ KÖFTE, czyli kotleciki z ziemniakami z pieca

Mielone mięso z przyprawami pieczone w piecu razem ziemniakami w pomidorowym sosie. Lekkie i pyszne. Porcja dla 4 osób. Smacznego!

Składniki (sos)

  • 1½ szklanki wody
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól

Składniki (pozostałe)

  • 1 kg ziemniaków
  • olej do smażenia
  • sól
  • kotlety — patrz przepis na KÖFTE

Przygotowanie

  1. Obrać i umyć ziemniaki. Pokroić w plasterki. Smażyć je w głębokim oleju.
  2. Kotlety przygotować według przepisu na blogu.
  3. W żaroodpornym naczyniu układać naprzemiennie kilka plasterków ziemniaków i kotlety.
  4. Żeby przygotować sos, wymieszać składniki w miseczce i polać danie. Piec około 20 min. w temperaturze 180 °C.

Wesprzyj bloga

Jeden komentarz

  1. Dominika Jaworska

    Uwielbiam kuchnie turecka😋😋😋😋

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*