FIRINDA KABAK, czyli cukinia z pieca

FIRINDA KABAK, czyli cukinia z pieca

Cukinia z pieca, bardzo ciekawy przepis na cukinię. Porcja dla 4 osób. Smacznego!

Składniki

  • 3 cukinie
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • sól
  • czarny pieprz
  • czerwony pieprz
  • sezam
  • czarnuszka

Przygotowanie

  1. Cukinie umyć i zetrzeć. Odcisnąć z wody. Cebulę i czosnek umyć, obrać i zetrzeć.
  2. Wymieszać wszystkie składniki. Blachę posmarować masłem. Rozłożyć masę. Rozsypać sezam i czarnuszkę.
  3. Upiec w piecu w temperaturze 180 °C, aż do zrumienienia.

Wesprzyj bloga

Jeden komentarz

  1. Witaj
    Przez przypadek trafiłam na twój blog i ciekawe przepisy. Mam sentyment do Turcji, jej zabytków, kultury i kuchni oczywiście. Moja przyjaciółka mieszka w Istambule od 30 lat i kilka lat temu odbyliśmy podróż po tym pięknym kraju. Z pewnością wykorzystam Twoje przepisy. Pozdrawiam.

Skomentuj Ula Anuluj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*