BARBUN FASÜLYE, czyli czerwona fasola po turecku

BARBUN FASÜLYE, czyli czerwona fasola po turecku

Czerwona fasola, bardzo prosta w przyrządzeniu, lekka i zdrowa! Porcja dla 4 osób. Smacznego!

Składniki

  • 1 słoik czerwonej fasoli
  • 1 średnia cebula
  • pół czerwonej papryki
  • 2 małe marchewki
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1,5 szklanki wrzącej wody

Przygotowanie

  1. Cebulę i papryki umyć i pokroić w kostkę.
  2. Oliwę rozgrzać w garnku, dodać cebulę i papryki. Zeszklić.
  3. Dodać pokrojone w cienkie plasterki marchewki. Mieszać 3 min.
  4. Dodać koncentrat i fasolę. Wlać wrzącą wodę.
  5. Przykryć i gotować, aż marchewki zmiękną.
  6. Można podawać na ciepło lub na zimno. Udekorować pietruszką.

 

Wesprzyj bloga

Jeden komentarz

  1. Smaczna, ciekawa potrawa

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*