Czerwona fasola, bardzo prosta w przyrządzeniu, lekka i zdrowa! Porcja dla 4 osób. Smacznego!
Składniki
- 1 słoik czerwonej fasoli
- 1 średnia cebula
- pół czerwonej papryki
- 2 małe marchewki
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1,5 szklanki wrzącej wody
Przygotowanie
- Cebulę i papryki umyć i pokroić w kostkę.
- Oliwę rozgrzać w garnku, dodać cebulę i papryki. Zeszklić.
- Dodać pokrojone w cienkie plasterki marchewki. Mieszać 3 min.
- Dodać koncentrat i fasolę. Wlać wrzącą wodę.
- Przykryć i gotować, aż marchewki zmiękną.
- Można podawać na ciepło lub na zimno. Udekorować pietruszką.
Smaczna, ciekawa potrawa